Üniversitede okuyan, mezun olmaya adım adım yaklaşan blog takipçilerim için bugün, mülakat simülasyonu ile ilgili deneyimimi paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi üniversitelerde kariyer günleri başladı. Bu etkinliklerde bazı firmalar adaylarla işe alım simülasyonları yapıyor, workshoplar gerçekleştiriyor. Mutlaka vakit yaratıp ders aralarında da olsa bu etkinliklere katılmanızı tavsiye ediyorum. Hatta okuduğunuz üniversite dışında birçok üniversitenin düzenlediği kariyer günlerini de takip edin, katılmaya çalışın.
Ben de üniversite son sınıfta (2013’te) katıldığım bir kariyer günleri etkinliğinde yazılım sektöründe yer alan kurumsal bir firma tarafından planlanan işe alım simülasyonuna katılmıştım. Simülasyondan birkaç gün önce ben özgeçmişimi, onlar da kişilik testi ve genel yetenek testi göndermişlerdi. Görüşme günü gerekli olabilir diye düşünerek elimde özgeçmişimle üniversitede görüşmenin yapılacağı toplantı odasına gitmiştim. Görüşmemiz birebir mülakat şeklinde gerçekleşmişti. Son sınıf stajımı Anadolu Sağlık Merkezi’nde İnsan Kaynakları Departmanında yapmıştım. O sıra Arçelik’te de tezimi yapıyordum. İnsan Kaynakları Uzmanı bana “Kendinizden bahseder misiniz?” sorusunun ardından “Staj yaptığın şu firmada karşılaştığın zorluk neydi?”, “Bana işe alım sürecinde neler yaptığını anlatır mısın?”, “ Beni şimdi aday olarak düşünerek mülakata davet eder misin?”, “Tezini yaparken ekip olarak nasıl çalışıyorsunuz?” gibi sorular sormuştu. Sakince yanıtlarımı verdikten sonra özgeçmişim hakkında geri bildirim almıştım. Ardından sonuçlarını merak ettiğim yetenek ve kişilik testlerinin raporlarını açıklamıştı. Benim için mezun olmadan önce gerçekten iyi bir deneyim olmuştu.
Kendinizle ilgili farkında olmadığınız yetkinlikleri bilmek, güçlü ve geliştirmeniz gereken yönlerinizi keşfetmek, mülakatlara davet edilmeden önce mülakat deneyimi kazanmak istiyorsanız kariyer günlerini, zirveleri kaçırmayın.
[…] İşe alım simülasyon deneyimimi de burayı tıklayarak okuyabilirsiniz. […]
BeğenBeğen
[…] İşe Alım Simülasyonu […]
BeğenBeğen