2020’de Aranan Beceriler

2020 İK trendleri, geleceğin meslekleri konuşuldu, yazıldı, çizildi.  Peki 2020 ile beraber hayatımıza hangi beceriler dahil oldu? Bu beceriler nasıl kazandırılacak? sorulması, konuşulması gereken bir konu.

Dünya Ekonomik Forumu, önceki yıllarda 2020 beklenen yetkinlikler arasında karmaşık problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, duygusal zeka gibi 10 maddeden oluşan yetkinlik listesini paylaşmıştı. Linkedln’de geçtiğimiz ay, en çok talep gören becerileri paylaştı. Yaratıcılık, inandırma, işbirliği, adapte olabilme, duygusal zeka, blockchain, bulut bilişimi, analitik akıl yürütme, UX tasarımı gibi kazanılan, kazanılması gereken beceriler olarak artık hayatımızda.

 

linkedln

https://business.linkedin.com/talent-solutions/blog/trends-and-research/2020/most-in-demand-hard-and-soft-skills

Evrim Kuran’ın hem Z Bir Kuşağı Anlamak kitabında hem de HBR’de 2019 Türkiye’nin Gençleri İş Yaşamından Ne Bekliyor? Şirketleri Nasıl Görüyor?  yazısında Z kuşağı kendini problem çözme ve sorumlulukta güçlü görürken, geliştirmek istediği taraf zaman yönetimi ve esneklik çıktı. Bunu yapmak için şirketlerin kendilerine bu alanda eğitim ve gelişim fırsatı yaratmasını bekliyor.

Şirketler bu becerileri nasıl kazandıracak? Mikro öğrenme yaygınlaşacak mı? Ya da bu becerilere sahip insanlar, bu becerilerini kullanmaya nasıl teşvik edilecek? Şirketlerin bu becerileri nasıl kazandıracağı, kullanacağı yöntemlerin yeniden formülünü bulup yazması gereken bir dönemdeyiz.

Bakalım 2020’de İK zirvelerinde ya da Linkedln’de bu konular konuşulacak mı?

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.